CULTURA ÎNVĂȚĂRII

Sănătate, stare de bine, siguranță

Triaj medical zilnic, asigurat de asistenta medicală. Triaj medical săptămânal efectuat de medicul pediatru.
Campusul este dotat cu un cabinet medical și un izolator, iar asistența medicală este asigurată pe tot parcursul zilei. Majoritatea persoanelor care lucrează la MIS sunt certificate ca urmare a absolvirii cursului de prim ajutor.
Consiliere școlară asigurată de psihologul școlii.
Matei International School este una dintre puținele instituții școlare din București și Ilfov care dețin autorizație ISU. Siguranța campusului este asigurată prin monitorizare video, coordonator securitate, agent pază intern și firmă externă de securitate.
Stoc reînnoit permanent de substanțe dezinfectante, echipament de protecție pentru personalul MIS.
Proceduri riguroase de curățenie și dezinfectare. Toate spațiile interioare sunt dezinfectate zilnic pentru a preveni infecțiile și pentru a distruge bacteriile, virusurile etc.

Competențe specifice liderilor

Ne dorim elevi fericiți, echilibrați, empatici și receptivi la mediul înconjurător. Susținem ideea de leadership și fiecare elev experimentează roluri de lider. Astfel, elevii MIS au oportunitatea de a fi profesori pentru colegii lor mai mici, de a face parte din procesele școlii (exemplu – admiterea altor elevi) sau din diverse echipe de dezvoltare a culturii MIS.

Învățarea în afara clasei (LOTC – learning outside the classroom): accentul este pus pe creativitate și învățarea prin descoperire. Aceste activități îi aduc în contact cu lumea reală, îi învaţă să se simtă că fac parte dintr-o comunitate și să se comporte responsabil.

Comportament pentru învățare

Urmarim progresul prin setarea unor obiective specifice:
1. Sărbătorim succesul, ne concetrăm pe aspectele pozitive.
2. Ascultăm pentru a înțelege.
3. Ne respectăm reciproc și lucrăm împreună.
4. Suntem punctuali.